Böhm - Larsson (C) - Hertz - Sjöberg
Sjösvärd

Bänken: Osberg (inbytt), Stångberg (inbytt), Gustafsson (inbytt), M. Persson (inbytt), A. Svensson (inbytt), Arfvidsson (inbytt), Meuller

I årets andra seriematch kom Gårda BK till Romevis gräs. En intensiv hösthalva med tio seriematcher kunde ta sin början.

Som så många gånger innan var det bortalaget som kom att ha ett övertag i bollinnehavet till en början. Man kom också tidigt till ett första avslut på mål, men ett hårt skott från distans gick rakt på Romelandas målvakt och vållade inga större bekymmer.

Matchinledningen var ändå ganska lugn, sett till målchanser. RUF låg bra i försvarsspelet och skapade också ett par hyfsade omställningslägen. Ofta saknades det dock det där lilla extra i de avgörande momenten.

I matchens 28:e minut kunde Gårda ta ledningen i matchen. En snabb omställning, där RUF-spelarna inte riktigt orkade ner på rätt sida, slutade med att en anfallande spelare kunde bryta in från vänstersidan strax utanför straffområdet och skjuta ett välplacerat skott mot den bortre stolpen, utom räckhåll för Sjösvärd i målet. 0-1.

Matchen fortsatte sedan med ett hyggligt jämnt spel, men Gårda skulle ännu en gång lyckas straffa Romelandas misstag hårt. I den 36:e minuten kunde de lite väl enkelt väggspela sig förbi flera RUF-försvarare vid straffområdeslinjen. Bollen sköts in lågt invid målets högra stolpe. 0-2.

Fler mål gjordes inte i den första halvleken. Känslan var att RUF hade gjort en godkänd första halvlek, men där man straffats hårt av de misstag man gjorde. Planen inför andra halvlek var att försöka pressa lite högre i försvarsspelet för att fler gånger vinna bollen högre upp i planen.

RUF kom lite oftare upp i planen under den andra halvleken. Kanske var det en kombination av ett lite högre presspel och att Gårda kanske valde att vara lite försiktigare och bevaka sin ledning. Man hade dock fortsatt svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna.

Som helhet hade nog bortalaget ganska bra kontroll på tillställningen även i början av den andra halvleken. Framåt skapade man dock inte så mycket mer än något enstaka distansskott och någon hörna.

Tiden började ticka iväg, och hoppet om att kunna vända på matchen blev i takt med det allt mindre. RUF genomförde ett antal byten, men dessvärre skulle det sista hoppet komma att släckas. I matchens 77:e minut hade Romelanda en hörna, som ledde till en omställning för bortalaget. RUF-försvaret hann inte riktigt med när en spelare kunde springa förbi sin bevakning och spela in bollen i straffområdet till en framrusande kollega som distinkt tryckte in 0-3. Läget hade därmed gått från svårt till i det närmaste hopplöst.

Matchens sista del blev därmed ganska odramatisk. Med bara minuten kvar av ordinarie tid skulle dock Romelanda få jubla över årets första seriemål. RUF fick en frispark bara några meter in på offensiv planhalva. Filip Larsson lyfte in bollen i straffområdet och på något sätt studsade den rakt in i nätmaskorna. Ett spektakulärt mål, som dock kom lite för sent för att skapa riktig nerv i matchen. Efter ett par minuters tilläggstid blåste domaren för full tid.

Sammanfattningsvis en spelmässigt godkänd insats från Romelandas sida. Dessvärre hade man fortsatt svårt att skapa heta målchanser, och de gånger man stod för misstag straffade motståndarna laget hårt. Som helhet får man nog säga att Gårda BK vann matchen rättvist. Nu väntar ytterligare en träningsvecka för Romelanda innan det är dags för nästa match, borta mot Finlandia/Pallo AIF på fredag.